maanantai 27. elokuuta 2012

Lukijamatkalla

Päivää,

 Aikoinaan Apu-lehti lennätti lukioita ns. lukijamatkoille kun oli oikeat jutunaiheet vähissä. Saatiin sitten lukea miten oli reissu sujunut; Oli tarjoilu pelannut Finnairilla ja taputettu railakkaasti kun ei kuoltukaan laskeutuessa. Alkuviikko sitten grillattiin sahatyöläisen nahkaa punaiseksi ja loppuviikolla häämötti todellinen loman kliimaksi, possujuhlat, jossa tarjolla ilmaista viinaa, pääsylipun lunastaneille!

Mietittiin tässä että aika hyvä konsepti, meidänkin pitää kokeilla moista. Ihailija- kirjeiden ja palautepostikorttien valtavasta aarista arvottiin onnellinen voittaja ja rimpautettiin Heikille Espooseen. Heikki kyllä väitti että ei ole koskaan kuullutkaan moisesta blogista mutta kalareissu kelpaa kyllä aina, kuhan ei vaan sada, tuule tai ukkosta. Sää oli varsin mainio eikä sadepilviä näkynyt mailla eikä halmeilla, lähdettiin siis porukoissa Sipoonrantaan.

Pelipaikoille mentäessä käytiin läpi koko sateenkaareen värikirjo, ja todettiin että kaikenväriset vaaput on varsin kovia ottipelejä, sininen ehkä hitusen muita kovempi. Värikeskustelu lopetettiin itseasiassa epäilyyn kalojen kyvyestä havaita eri värejä. Mutta onhan se kiva kun pakissa on paljon kivannäköiseiä vaappuja.

Koska oltiin lukijamatkalla ja aikonaan Finnairin lomalennoillakin sai olutta, tarjottiin Heikille omenasiiderit. Nämä tölkit on nököttänyt kämpän nurkassa jo kohta kaksi vuotta kun ei ole kenellekkään oikein kelvannut. Vavat oli ollut vedessä vasta puolisen tuntia kun alko sataa vettä ja tuulla, näin se vaan sää muuttuu silmänräpäyksessä. Onneksi oli mukana Alepan muovikasseja niin sai hetkeksi sateensuojaa. Illan jo hämärtyessä sade voimistui, alkoi tuulla ja ukkostaa, Heikin vapa taipui ja veneeseen nousi ammattimaisella otteella 450gr Kuha. Ja mitä vielä! Saulin vapa se vasta taipuikin hetkeä myöhemmin ja saaliiksi saatiin n. 650gr Kuha.

Tästä sitten kotisatamaan pikkuhiljaa körötellessä olikin sitten vähän hiljaisempaa kalojen suhteen. Ukkonen toki jyrisi muutaman kilometrin päässä takana. Ei siis mikään turha reissu tämä!

Ei kommentteja: