maanantai 17. syyskuuta 2012

Armonlaaksossa: Ennätyksiä

Viikonloppu oli siis omistettu firmamme kalakerhon reissulle. Tämä Särkisalon Armonlaaksoon suuntautunut matka oli itselläni ensimmäinen, mutta muulle porukalle jo vakioksi muodostunut.

Meikä tultiin noutamaan toimistolta klo 18:40, josta matka kohti vuokrattua mökkiä alkoi. Olimme perillä vajaa 2 tuntia myöhemmin. Muu porukka oli saapunut paikalle jo päivemmällä ja olivatkin saaneet nostettua kalaa. Ilta alkoi olemaan jo sen verran myöhä ja sääkin oli sateinen ja tuulinen, joten homma meni lähinnä saunomiseksi.

Aamulla heräilimme 6:30 ja aamupalan jälkeen suuntasimme kohti merta. Aamupäivän venekuntamme kävi kokeilemassa haukea. Itse nappasin yhden noin kiloisen. Puolilta päivin suuntailimme kohti mökkiä ja lihapatoja.

Aamuisia maisemia, ennen vesille lähtöä.
Jatkoimme touhuja joskus ennen kolmea ja yritimme vähän jigailla ahventa. Aloittelevalle jigaajalle keli jossa olimme oli todella rasittava. Tuuli paljon ja meikän vavassa on suht koht tummaa siimaa, joten siiman näkeminen oli käytännössä mahdotonta. Nollathan siitä touhusta tuli. Eipä nappaillut muillakaan, joten vaihdoimme lajia uudestaan hauestukseen.

Suuntasimme haukisten kaislikkojen ääreen. Jonkun 10min. nakeltuamme se iski. Vapa tapui todella rajusti. Tiesin heti, että vähän isommasta möröstä olisi kysymys. Kelailin fisun veneen viereen ja Tomin kanssa taiteilimme sitten haukea haaviin. Joka oli aika onnettoman kokoinen, joten vaikka kalajutulta kuulostaakin, niin eipä meinannut mahtua.  Hauki veneeseen ja kuva onnellisesta kalamiehestä kalan kanssa.
Ismon ennätyshauki: 5kg.

Loppu ajasta en saanutkaan sitten mitään, mutta eipä haitannut.

Kala oli itselläni todellakin ennätys kala. Mittari värähti viiteen kiloon. Anttikin oli rikkonut enkkansa. 570 grammaisella ahvenella. Ironista tässä juttussa on muuten se, että itsehän jaksan aina narista Saulille kun se käyttää meikän kamoja. No nytten oli Tomin kumikala itsellä kiinni, jolla hauet nappasin :D
Antin ennätysahven: 570g

1 kommentti:

weijis kirjoitti...

Aikas möhkäle, tuostahan jo tekee perreele monta soppoo..