maanantai 16. heinäkuuta 2012

Ruokakalaa

Edellisen reissun jäljiltä poltteet olivat kovat. Tuollaiset melkein kiloiset antoivat aivan uutta potkua tähän touhuun. Fisut alkoivat olemaan jo pääsääntöisesti syöty, niin pitäähän sitä miehen lähteä hakemaan lisää ruokaa perheelle. (ontuva tekosyy, mutta ei haittaa :)).

Sää eivät taas olleet ihan optimit. Epävakaista ja tuulista, mutta illan tullen suunnistin kumminkin veneelle. Pääsinpähän vähän tyyppäilemään kalastusasuni vedenpitävyyttä.

Viehet veteen ja eka alamittainen melkein heti kyytiin. Kala kasvamaan, mutta mieli oli heti positiivinen. Ilta oli muuten aika hiljainen. Toinen alamittainen veneen viereen ja yksi n. 40 cm veneeseen. Vettä tuli välillä ja välillä oli jopa kaunis kesäilta.

Juuri kun olin lopettelemassa touhuja ja päätin, että vedän viellä yhden niemen päähän, niin kliseisesti silloin iski. Otus tuli kohtuu taistelematta vierellä ja haavilla melko varmoin ottein sisään. Tämä oli jo vähän isompi, ehkä 45cm.



Tyytyväisenä siis kotiin ja maaliin päästiin. Täytyykin kokeilla tehdä nigireitä pienemmästä. Tämä vuosi on ollut kummallisen onnistunut. Tällä kertaa itse seurailin kaikua ja vetelin todellakin eri mestoilla missä ollaan yleensä oltu. Tulostakin tuli. Jos sää muuttuu paremmaksi, niin saa nähdä miten se muuttaa tilannetta. Pitääkö alkaa etsimään erityyppistä paikkaa ja toimiiko enää samat uistimet? Kenties taas aika näyttää.

Vaimoni lukaisi tämän postauksen ennen julkaisua ja toteti: "Ei ole hauska." Totta tuokin, muuttuuko meininki tylsäksi jos alammekin saada kalaa? Miten nyt jakelemme sarkasmia ja itseironiaa? Pitääkö alkaa dissailemaan kanssakalastajia?

Ei kommentteja: